Albert Eisingloop stopt

Het bestuur van de Albert Eising Loop in Dalen heeft besloten te stoppen met dit jaarlijks hardloopevenement in september. “Na 14 mooie edities hebben we helaas moeten vaststellen dat de deelnemersaantallen blijven teruglopen”, aldus voorzitter Rinze Stellingwerf. “En dan komt er een moment dat de balans, tussen de organisatorische inspanningen en wat je er voor terugkrijgt, scheef komt te hangen”.

“Er is veel concurrentie op de loopkalender ontstaan in de laatste jaren, en dat eist z’n tol. In 2006 hebben we de moed gehad om dit evenement voor Dalen te starten. Het is voor heel veel lopers én toeschouwers een prachtige happening geweest in al die jaren. Met dezelfde moed hebben we nu deze beslissing moeten nemen. Helaas, maar we kijken met veel plezier terug.”

De Albert Eisingloop was vernoemd naar de Daler ondernemer Albert Eising. Eising was bakker en jarenlang voorzitter van de lokale ondernemersvereniging. Hij stond bekend als onvermoeibare promotor van het dorp Dalen. In 2004 overleed hij, waarna werd besloten hem te eren met een naar hem vernoemd hardloopevenement.